Browsed by
Danie: Przekąski

Kotlety z kaszy jaglanej i buraka

Kotlety z kaszy jaglanej i buraka

Proste w przygotowaniu pieczone placki. Do podania jako dodatek do mięs lub samodzielne danie. Ja podałam z fasolką szparagową i mizerią z ogórków gruntowych. Smakowało wybornie!       Kotlety z kaszy jaglanej i buraka Drukuj przepis DanieDanie główne, Przekąski KuchniaBez glutenu, Wege Porcje 10 szt Porcje 10 szt Kotlety z kaszy jaglanej i buraka Drukuj przepis DanieDanie główne, Przekąski KuchniaBez glutenu, Wege Porcje 10 szt Porcje 10 szt Składniki 1 pęczek botwina lub 1-2 buraki 1 szklanka kasza jaglana…

Read More Read More

Babeczki z cukinii

Babeczki z cukinii

Prosty i szybki przepis na beztłuszczowe i bezglutenowe babeczki z cukinii oraz z serem brie. Pyszne, delikatne. Mogą być w wersji wegetariańskiej lub upieczone w plastrach szynki długodojrzewającej lub chudego boczku. Obie wersje mega smaczne, wilgotne i puszyste.   Babeczki z cukinii Drukuj przepis DaniePieczywo, Przekąski KuchniaBez glutenu, Wege Babeczki z cukinii Drukuj przepis DaniePieczywo, Przekąski KuchniaBez glutenu, Wege Składniki 300 g cukinia 1 średnia sztuka 200 g mąka z ciecierzycy 1 szt jajko 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1/2…

Read More Read More

Ciasto bananowe

Ciasto bananowe

Pełne aromatu. Smaczne, miękkie, soczyste. Ciasto bananowe na deser lub zamiast tradycyjnego pieczywa. Lekko słodkie, z orzechami. Pyszna przekąska.   Ciasto bananowe Drukuj przepis DanieCiasto, Przekąski, Słodkie przekąski, Śniadaniowo KuchniaSłodkości Ciasto bananowe Drukuj przepis DanieCiasto, Przekąski, Słodkie przekąski, Śniadaniowo KuchniaSłodkości Składniki 90 g mąka żytnia razowa 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 garść rodzynki 1 garść orzechy włoskie lub dowolne inne 1 łyżka erytrol lub inne słodziwo 2 szt banany dojrzałe 2 żółtko jaja 50 g masło roztopione Porcje: Sposób…

Read More Read More

Twarożkowe tarteletki

Twarożkowe tarteletki

Jako, że tarta dobra na wszystko, to na deser pasuje idealnie. Mini tarty można z powodzeniem wykonać jako jedną dużą … ale po co ;)   Twarożkowe tarteletki Drukuj przepis DaniePrzekąski, Słodkie przekąski KuchniaSłodkości Porcje 9 Porcje 9 Twarożkowe tarteletki Drukuj przepis DaniePrzekąski, Słodkie przekąski KuchniaSłodkości Porcje 9 Porcje 9 Składniki 150 g mąka orkiszowa 30 g masło 3 łyżki jogurt naturalny 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia 200 g twaróg chudy 1 szt banan ok. 100 g bez skórki owoce do…

Read More Read More

Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto

Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto

Miękkie, delikatne, wyśmienite na ciepło i na zimno. Można pominąć szynkę i zrobić je w papilotkach lub foremkach. Sprawdzą się jako przystawka, przekąska, podwieczorek. Na śniadanie i kolację. Zamiast bułeczki. Jedna babeczka ma 120 kcal.   Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto Drukuj przepis DaniePrzekąski Porcje 12 Porcje 12 Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto Drukuj przepis DaniePrzekąski Porcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek do pieczenia 2 szt jajko 70 g masło roztopione 250…

Read More Read More

Scones, szybkie bułeczki

Scones, szybkie bułeczki

Brzmią skomplikowanie, a czas ich przygotowania wraz ze zjedzeniem to tylko pół godziny :) Wyrastają w zależności od rodzaju użytej mąki. Najlepiej rosną na białej mące pszennej, mniej na pełnoziarnistej i bezglutenowej. W zależności od dodatków można je podać na słodko lub słono. Ja użyłam mąki owsianej i kukurydzianej. Do części dodałam ser mozzarella, a część zrobiłam bez dodatków – te zjem z owocami.   Scones, szybkie bułeczki Drukuj przepis DaniePrzekąski, Słodkie przekąski, Śniadaniowo KuchniaBez glutenu, Słodkości Porcje 14 bułeczek…

Read More Read More

Orzechowy pasztet z soczewicy

Orzechowy pasztet z soczewicy

Chrupiący pasztet z soczewicy dla tych, których znudził już smak klasycznego pasztetu wege. Polecam nie tylko od święta.   Orzechowy pasztet z soczewicy Drukuj przepis DaniePrzekąski KuchniaBez glutenu Orzechowy pasztet z soczewicy Drukuj przepis DaniePrzekąski KuchniaBez glutenu Składniki 400-500 g soczewica zielona/żółta/czerwona dowolnie 2 szt marchewka 1 szt korzeń pietruszki 2 łodygi seler 1 garść szpinak lub 1-2 brykiety mrożonego 100 g orzechy 5 łyżek oliwa z oliwek 6 łyżek otręby 2 szt jajko 1 łyżeczka majeranek 1 łyżeczka sól…

Read More Read More