Browsed by
Składnik: cukinia

Pieczone kotlety z dynią i kukurydzą

Pieczone kotlety z dynią i kukurydzą

Leniwe kotlety mielone. Leniwe, bo pieczone. A i zamieszanie ciasta zajmuje tylko chwilę. Dodatek wędzonej papryki i mielonych ziaren kolendry sprawia, że nabierają wyjątkowego smaku i aromatu. Lekko pikantne, ale nie ostre. Idealne. Podane z jogurtem lub surówką będą smakowały i na obiad i na kolację. Zamiast mięsa mielonego można dodać ugotowaną kaszę jaglaną.   Pieczone kotlety z dynią i kukurydzą Drukuj przepis KuchniaBez glutenu Porcje 12 placków Porcje 12 placków Pieczone kotlety z dynią i kukurydzą Drukuj przepis KuchniaBez…

Read More Read More

Zielony placek a’la pizza

Zielony placek a’la pizza

Ni to tarta, ni pizza, ni quiche. Placek z cukinii zapiekany z pomidorem, brokułem i serem. Do tego pyszny sos czosnkowy, przecież to prawie pizza ;) To bardzo proste i smaczne danie. Idealnie sprawdzi się w roli obiadu lub kolacji. Można użyć różnych dodatków, wedle uznania. Ważne, by mogły się piec razem z ciastem przez 40 minut. Jeśli użyjemy ryby, warto ciasto przykryć, np. folią aluminiową, aby mięso nie wyschło. Zielony placek a’la pizza Drukuj przepis DanieDanie główne KuchniaBez glutenu…

Read More Read More

Placki z cukinii i marchewki

Placki z cukinii i marchewki

Alternatywa dla placków ziemniaczanych w wersji bezglutenowej. Mąka gryczana nadaje specyficzny, lekko orzechowy smak. Lubię dodawać ją do placków i naleśników przygotowywanych na słono. Ma dość charakterystyczny smak i zapach, przez co potrawy nabierają wyjątkowego smaku i aromatu. Placki z cukinii i marchewki Drukuj przepis DanieDanie główne KuchniaBez glutenu Porcje 4 porcje Porcje 4 porcje Placki z cukinii i marchewki Drukuj przepis DanieDanie główne KuchniaBez glutenu Porcje 4 porcje Porcje 4 porcje Składniki 400 g cukinia jedna średniej wielkości 100…

Read More Read More