Browsed by
Składnik: mąka pełnoziarnista

Przekładaniec czekoladowo-migdałowy

Przekładaniec czekoladowo-migdałowy

Prosty przekładaniec. Ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu, wykwintne w smaku. Po dodaniu korzennych przypraw zamiast olejku migdałowego – rozgrzeje w zimne wieczory.     Przekładaniec czekoladowo-migdałowy Drukuj przepis DanieCiasto KuchniaSłodkości Porcje 10 Porcje 10 Przekładaniec czekoladowo-migdałowy Drukuj przepis DanieCiasto KuchniaSłodkości Porcje 10 Porcje 10 Składniki ciasto 225 g mąka pełnoziarnista lub bezglutenowa 3 łyżka kakao 2 łyżeczka proszek do pieczenia 200 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżeczka esencja migdałowa 180 ml mleko 180 g olej kokosowy 2 szt jajko…

Read More Read More

Maślane ciasto z suszonymi pomidorami

Maślane ciasto z suszonymi pomidorami

Zupełnym przypadkiem wyszło mi to cudo. Gdy robiłam rwany chlebek zostało mi masło z pomidorami. Dodałam do niego wody, mąki i wyszło pyszne ciasto-chleb. Maślane ciasto z suszonymi pomidorami Drukuj przepis DaniePieczywo Porcje 18 Porcje 18 Maślane ciasto z suszonymi pomidorami Drukuj przepis DaniePieczywo Porcje 18 Porcje 18 Składniki 500 g mąka pełnoziarnista 200 ml woda lub mleko 100 g masło 20 g suszone pomidory 10 g bazylia 5 g drożdże instant Porcje: Sposób przygotowania Pomidory i bazylię szatkujemy. Wszystkie składniki…

Read More Read More

Ciasto z sezonowymi owocami

Ciasto z sezonowymi owocami

Pyszne, delikatne, wilgotne ciasto z owocami sezonowymi. W majową niedzielę były truskawki i rabarbar. Mogą być śliwki, brzoskwinie, morele, a nawet jabłka i gruszki. Co tylko znajdziecie na straganie. Samo ciasto jest puszyste i delikatnie słodkie. Z owocami komponuje się wyśmienicie.   Ciasto z sezonowymi owocami Drukuj przepis DanieCiasto, Słodkie przekąski KuchniaSłodkości Porcje 12 Porcje 12 Ciasto z sezonowymi owocami Drukuj przepis DanieCiasto, Słodkie przekąski KuchniaSłodkości Porcje 12 Porcje 12 Składniki 225 g mąka pełnoziarnista 50 g erytrol lub inne…

Read More Read More

Crumpets, drożdżowe racuchy

Crumpets, drożdżowe racuchy

Jeśli mamy chwilę z rana, by poczekać na wyrośnięcie drożdżowego ciasta, to możemy przygotować rewelacyjne drożdżowe racuchy. Crumpets sprawdzą się i na słodko i na słono. Cudownie smakują z jajkiem i kawałkiem chudego boczku, ale niczego nie brakuje im, gdy podamy z dżemem lub powidłami. Crumpets, drożdżowe racuchy Drukuj przepis DanieŚniadaniowo Porcje 6-7 racuchów Porcje 6-7 racuchów Crumpets, drożdżowe racuchy Drukuj przepis DanieŚniadaniowo Porcje 6-7 racuchów Porcje 6-7 racuchów Składniki 225 g mąka pełnoziarnista 4 g drożdże instant 150 ml mleko…

Read More Read More

Placek drożdżowy z wiśniami

Placek drożdżowy z wiśniami

Zwykły placek drożdżowy z owocami. Miękki, puszysty, pełnoziarnisty. Placek drożdżowy z wiśniami Drukuj przepis DanieSłodkie przekąski KuchniaSłodkości Porcje 24 kawałki Porcje 24 kawałki Placek drożdżowy z wiśniami Drukuj przepis DanieSłodkie przekąski KuchniaSłodkości Porcje 24 kawałki Porcje 24 kawałki Składniki 500 g mąka pełnoziarnista dowolna 7 g drożdże instant 6 żółtek jaja 100 g masło o obniżonej zawartości tłuszczu 300 ml mleko 100 g wiśnie 5 łyżek erytrol lub inne słodziwo Porcje: kawałki Sposób przygotowania W misce mieszamy ze sobą wszystkie…

Read More Read More