Browsed by
Składnik: wiórki kokosowe

Czekoladowe ciasteczka owsiane

Czekoladowe ciasteczka owsiane

Pyszne ciasteczka owsiane. Czy ktoś jest w stanie się im oprzeć? Kruche, kokosowe, z czekoladą, mmmm… Pyszności. Ja do czekolady dodałam łyżkę mleka kokosowego, przez co jest bardziej miękka. Bez czekolady, smakują równie dobrze. Jeśli nie macie mąki owsianej, możecie zmiksować płatki. Całe ciasto można wykonać w mikserze, miksując najpierw płatki, potem dodając inne składniki i miksować w trybie pulsacyjnym. Smacznego! Czekoladowe ciasteczka owsiane Drukuj przepis DanieCiasto KuchniaBez glutenu, Słodkości, Wege Porcje 18 Porcje 18 Czekoladowe ciasteczka owsiane Drukuj przepis…

Read More Read More

Kokosanka z malinami

Kokosanka z malinami

Przepis na to ciasto znajdziecie w wydaniu specjalnym miesięcznika Kuchnia, „Z każdej mąki” (1/2017). Zmodyfikowałam listę składników, by pasowała do mojej kuchni ;) Ciasto upiekłam dla wyjątkowej osoby, Patrycji. Patrycja to królowa stepu. Nawet ja, istne antytalencie z totalnym brakiem synchronizacji kończyn górnych i dolnych, latałam nad stepem w rytm muzyki. Lekko nie było, ale zawsze było głośno, wesoło i… polatane. Dziś dowiedziałam się, że ciasto smakowało, więc cieszę się, że choć tak mogłam podziękować za wszystkie wypocone wspólnie godziny….

Read More Read More

Marchewkowa kokosanka

Marchewkowa kokosanka

Kolejne ciasto warzywne i kolejne marchewkowe. Pamiętacie Warzywne ciasto kakaowo-kokosowe? Była tam warstwa kokosowej marchewki. Tym razem zrobiłam jedną warstwę, a do ciasta wykorzystałam całą marchewkę, startą na tarce o małych oczkach. Nie użyłam jajek, więc dodając mleko roślinne z powodzeniem mogą je zajadać weganie. Ciasto jest bezglutenowe, ale (aaaaa!) zawiera cukier (aaaaa!). Oczywiście możecie go zamienić na dowolne słodziwo, ja jednak lubię cukier kokosowy w kokosankach :) Marchewkowa kokosanka Drukuj przepis DanieCiasto KuchniaBez glutenu, Słodkości, Wege Porcje 12 Porcje 12 Marchewkowa…

Read More Read More

Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem

Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem

Pyszna tarta z jaglanym kremem. Nie wymaga pieczenia, a jedynie cierpliwości w oczekiwaniu na schłodzenie. Dodatek cytryny i rabarbaru sprawia, że jej smak jest wyjątkowo rześki i soczysty. Nadzienie idealnie przełamuje słodycz daktyli użytych do wykonania spodu. Można ją podać zarówno na deser, jak i na śniadanie. Jest niezwykle pożywna i pełna zdrowych kalorii. Tartę należy chłodzić minimum 2 godziny, jednak najlepsza jest na drugi dzień.   Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem Drukuj przepis DanieCiasto, Słodkie przekąski KuchniaBez glutenu, Słodkości,…

Read More Read More

Sojowe trufle

Sojowe trufle

Były już fasolowe trufle szczęścia, teraz będą sojowe trufle radości.