Browsed by
Składnik: ziemniaki

Zielony chlebek

Zielony chlebek

Pomysł zaczerpnięty z magazynu Slowly Veggie. W mojej wersji to bezglutenowy chlebek z zielonymi warzywami. Tak naprawdę to, jakich warzyw użyjecie zależy tylko od Waszej wyobraźni… i stanu lodówki ;) Ja wybrałam zielony groszek, szczypiorek, szparagi i kiełki brokułu. Można użyć różyczek brokułu, jednak należy pamiętać, że brokuł ma intensywny smak, który będzie dominował w cieście. Jeśli użyjecie mąki z glutenem ciasto będzie trochę bardziej puszyste. W wąskiej keksówce wyjdzie „wyższe” ;) Zielony chleb Drukuj przepis DaniePieczywo KuchniaBez glutenu, Wege Zielony chleb…

Read More Read More

Kluski brokułowe

Kluski brokułowe

ZWYKŁE KLUSKI ZIEMNIACZANE W ZIELONYM, ZDROWYM WYDANIU. DOPEŁNIONE BROKUŁEM I SZPINAKIEM. W WERSJI WEGAŃSKIEJ MOŻEMY NIE DODAWAĆ JAJKA LUB DODAĆ NAMOCZONE SIEMIĘ LNIANE. Kluski brokułowe Drukuj przepis DanieDanie główne KuchniaBez glutenu Porcje 5 Porcje 5 Kluski brokułowe Drukuj przepis DanieDanie główne KuchniaBez glutenu Porcje 5 Porcje 5 Składniki 200 g ziemniaki 200 g brokuł 100 g mąka gryczana 1 garść szpinak 1 ząbek czosnek 1 szt jajko lub łyżka siemienia lnianego namoczonego w ciepłej wodzie Porcje: Sposób przygotowania Ziemniaki i…

Read More Read More

Zapiekanka ziemniaczana, czy ziemniaczane ciasto?

Zapiekanka ziemniaczana, czy ziemniaczane ciasto?

Ile/ilu z Was pomyślało choć raz, że ziemniaki tuczą? Nic bardziej mylnego. Tuczą kalorie, których nie spalamy. Nie bójmy się ziemniaków. Ziemniaki są fajne ;)