Dorsz duszony z porem i papają

Dorsz duszony z porem i papają

Pomysłów na papaję ciąg dalszy. Tym razem dodałam ją do ryby. Dorsz duszony w porach i papai przeszedł moje oczekiwania. Wyborny, z delikatnym słodkim posmakiem. Nie tylko dla fanów pora :)
 
1 porcja
200 g dorsza
1 plaster papai, ok. 3 cm grubości
15 cm pora
1 łyżeczka oleju kokosowego
sól i pieprz do smaku
 
Pora kroimy w plasterki, papaję w kostkę. Na oleju podsmażamy krótko pora. Dodajemy rybę i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Dodajemy papaję i dusimy kolejne 5 minut. Jeśli trzeba przekładamy rybę na drugą stronę. Zwiększamy trochę temperaturę i smażymy do czasu, aż por delikatnie się zeszkli, a płyn odparuje.
 
Smacznego!

2 thoughts on “Dorsz duszony z porem i papają

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *