Proteinowe placki z maślanki

Proteinowe placki z maślanki

Są takie śniadania, którymi nie można się znudzić. Takim śniadaniem bez wątpienia są omlety i placki. Tym razem w ruch poszła maślanka, która sprawia, że placki są puszyste.

Na poniższą porcję użyłam ok. 300 g maślanki. Zagęściłam ją łyżką mąki lnianej i łyżką mąki kokosowej. Dodałam porcję (30 g) odżywki białkowej. Smażyłam na patelni bez dodatku tłuszczu, na średnim ogniu. Podałam z masłem orzechowym i dżemem 100 % malin.

Na porcję poniżej użyłam ok. 120 g maślanki (9 łyżek). Miarkę (15 g) odżywki białkowej, którą możecie zastąpić mąką (1 łyżka), łyżkę mąki lnianej i 1 jajko. Wszystko razem wymieszałam dokładnie. Placki smażyłam na średnim ogniu, na patelni bez dodatku tłuszczu. Smaży się je dość długo, ale są warte każdej minuty!
Swoim plackom nie żałowałam syropu daktylowego. Dodatkowo daktyle nadziałam masłem orzechowym. To już rozpusta ;)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *