Serowe babeczki z dynią i bananem

Serowe babeczki z dynią i bananem

Delikatne babeczki z ricotty. Podałam je na śniadanie, ale w roli podwieczorku, deseru, czy nawet kolacji sprawdzą się równie smacznie.

250 g serka ricotta
ok. pół szklanki pieczonej dyni
1 banan
1 kopiasta łyżka mąki ryżowej

Wszystkie składniki miksujemy razem dokładnie, wykładamy do kokilek i pieczemy ok. 25 minut w 180 st. C.

Z masy wyszło mi 7 babeczek.

Mąki możecie użyć dowolnej, a jeśli nie macie pieczonej dyni, dodajcie dwa banany zamiast jednego.
Ja swoje babeczki podałam z pyszną konfiturą jagodowo-czekoladową. Jedyną w swoim rodzaju, prosto od Qultura smaku.


Smacznego!

One thought on “Serowe babeczki z dynią i bananem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *