Pomysł na… polędwicę w pomidorach

Pomysł na… polędwicę w pomidorach

Polędwicę robi się szybko, więc przygotowanie obiadu nie zajmuje wiele czasu.

Polędwicę kroimy w medaliony, które rozgniatamy delikatnie dłonią. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu. Rumienimy z dwóch stron smażąc krótko. Zmniejszamy temperaturę dodajemy sól, majeranek, tymianek i bazylię. Całość zalewamy szklanką przecieru pomidorowego lub pomidorami z puszki. Dodajemy łyżkę jogurtu i 2-3 łyżki parmezanu. Całość mieszamy i dusimy ok. 15 minut.

Ja podałam z mieszanką mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek oraz gotowanym brokułem.

talerz Ambition

 

#myAmbition

 

 

 


Zdrowa jesień na talerzu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *