Przepis dnia

Przepis dnia

W tym miejscu będą się pojawiały losowo wybrane przepisy. Większość z nich znajdziecie na stronie. Zachęcam do poznawania nowych smaków i zdrowych potraw. Moje przepisy są łatwe w przygotowaniu, choć niektóre są czasochłonne.

Bawcie się dobrze, smacznego!

Batatowy jabłecznik
Drukuj przepis
Porcje
8 porcji
Porcje
8 porcji
Batatowy jabłecznik
Drukuj przepis
Porcje
8 porcji
Porcje
8 porcji
Składniki
opcjonalnie
Porcje: porcji
Sposób przygotowania
  1. Bataty obieramy ze skóry i pieczemy w piekarniku w 180 st. C przez 20 minut. Ewentualnie gotujemy w wodzie do miękkości i dokładnie odcedzamy. Po wystudzeniu miksujemy na gładko.
  2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
  3. Do jabłek dodajemy pure z batatów, cynamon i płatki i wiórki kokosowe jeśli używamy. Ciasto wykładamy do formy i zostawiamy na ok. 20-30 minut.
  4. Pieczemy w 180 st. C przez 30-40 minut. Kroimy po ostygnięciu.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe