Banana-na!

Banana-na!

Taki sobie placek bananowy. Taki do góry nogami :) Absolutnie bez dodatku cukru, ani innego słodziwa. Banany wystarczą. Dokładnie 4 banany, raczej mniejsze, ale jak dacie duże, to nic złego się nie stanie. Ciasto będzie bardziej bananowe. Dobrze, aby banany były mocno dojrzałe. Im bardziej, tym są słodsze.

Banana-na!
Drukuj przepis
Porcje
10
Porcje
10
Banana-na!
Drukuj przepis
Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Bananowy wierzch
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub folią aluminiową. 2 banany kroimy na plasterki i mieszamy z 6 łyżkami rozpuszczonego oleju i sokiem z cytryny. Przekładamy na spód formy, pokrywając spód równomiernie.
  2. 2 banany miksujemy na gładką masę lub ugniatamy widelcem. Mieszamy z jogurtem, 3 łyżkami roztopionego oleju i jajkiem. Dodajemy esencję oraz wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na przygotowany spód.
  3. Pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C. Po ostygnięciu formę przewracamy do góry nogami, przekładamy ciasto.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *