Borówkowe babeczki z kremem mascarpone

Borówkowe babeczki z kremem mascarpone

Podstawą tego lekkiego deseru był przepis na babeczki kawowe z orzechami. Zapowiadały się smakowicie, jednak nie jestem za tym, by dzieciom podawać kawę, a maślany krem wydawał się zbyt ciężki. Wymyśliłam więc ich bezglutenową wersję, kawę zastępując kakao, a masło w kremie – mascarpone i ekstraktem wanilii. Dodatek borówek sprawił, że babeczki są soczyste i jeszcze bardziej pasują do lata.


Borówkowe babeczki z kremem mascarpone
Drukuj przepis
Porcje
12
Porcje
12
Borówkowe babeczki z kremem mascarpone
Drukuj przepis
Porcje
12
Porcje
12
Składniki
ciasto
krem
Porcje:
Sposób przygotowania
ciasto
  1. Masło utrzeć z erytrolem, dodać pozostałe składniki, wymieszać dokładnie. Ciasto przełożyć do kokilek na muffinki. Do każdej włożyć po kilka sztuk borówek. Piec w 180 st. C przez ok. 25 minut.
krem
  1. Mascarpone ubić jak śmietanę z dodatkiem ksylitolu i ekstraktu wanilii. Masę wyłożyć na wierzch wystudzonych babeczek. Każdą udekorować borówkami.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe

One thought on “Borówkowe babeczki z kremem mascarpone

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *