Jogurtowe ciasto z truskawkami

Jogurtowe ciasto z truskawkami

Jogurtowe wydanie kruszonkowego ciasta. Ciasto dobrze nadziane. Mocno owocowe. Jogurtowe. Nie za słodkie, nie za ciężkie. Idealne do popołudniowej lemoniady. Na upał i chłodny wieczór. Zapraszam, częstujcie się.


Jogurtowe ciasto z truskawkami
Drukuj przepis
Jogurtowe ciasto z truskawkami
Drukuj przepis
Składniki
ciasto
nadzienie
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Składniki na ciasto zagniatamy dokładnie. 3/4 ciasta wykładamy na spód formy do tarty lub tortownicy o średnicy min. 26 cm. Pozostałą 1/4 wkładamy do lodówki.
  2. Truskawki siekamy/kroimy na większe kawałki, mieszamy z mąką ziemniaczaną. Jogurt mieszamy z jajkiem i erytrolem.
  3. Na spód ciasta wykładamy truskawki. Zalewamy masą jogurtową. Na tarce ścieramy odłożony kawałek ciasta i posypujemy wierzch.
  4. Ciasto pieczemy w ok. 190-200 st C, przez ok. 50 minut, do godziny.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *