Kokosanka z malinami

Kokosanka z malinami

Przepis na to ciasto znajdziecie w wydaniu specjalnym miesięcznika Kuchnia, „Z każdej mąki” (1/2017). Zmodyfikowałam listę składników, by pasowała do mojej kuchni ;)
Ciasto upiekłam dla wyjątkowej osoby, Patrycji. Patrycja to królowa stepu. Nawet ja, istne antytalencie z totalnym brakiem synchronizacji kończyn górnych i dolnych, latałam nad stepem w rytm muzyki. Lekko nie było, ale zawsze było głośno, wesoło i… polatane. Dziś dowiedziałam się, że ciasto smakowało, więc cieszę się, że choć tak mogłam podziękować za wszystkie wypocone wspólnie godziny.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokosanka z malinami
Drukuj przepis
Porcje
10
Porcje
10
Kokosanka z malinami
Drukuj przepis
Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Mieszamy osobno suche i mokre składniki. Do mokrych dodajemy suche i mieszamy. Dodajemy maliny i mieszamy delikatnie.
  2. Masę przekładamy do formy o średnicy 25-30 cm, pieczemy w 180 st. C przez ok. 30-40 minut (do suchego patyczka)
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *