Przekładaniec czekoladowo-migdałowy

Przekładaniec czekoladowo-migdałowy

Prosty przekładaniec. Ciasto bardzo łatwe w przygotowaniu, wykwintne w smaku. Po dodaniu korzennych przypraw zamiast olejku migdałowego – rozgrzeje w zimne wieczory.

 

 


Przekładaniec czekoladowo-migdałowy
Drukuj przepis
Porcje
10
Porcje
10
Przekładaniec czekoladowo-migdałowy
Drukuj przepis
Porcje
10
Porcje
10
Składniki
ciasto
krem
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. W misce mieszamy suche składniki. Dodajemy mokre i ucieramy na puszystą masę. Przekładamy do formy o średnicy ok. 25 cm. Pieczemy w 180 st. C przez 40 minut.
  2. Olej, erytrol ubijamy blenderem na kremową masę. Dodajemy kakao, esencję i mleko i miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby można dodać 1-2 łyżeczki mleka, jeśli masa będzie zbyt gęsta.
  3. Upieczone ciasto studzimy w formie przez 10 minut, a następnie wyciągamy i zostawiamy na kratce do całkowitego wystudzenia. Ciasto kroimy w poziomie na dwie części. Spód smarujemy 1/3 kremu, przykrywamy górą. Pozostałym kremem smarujemy górę ciasta i trochę boków. Posypujemy płatkami migdałów.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *