Ucieraniec orzechowy z truskawkami

Ucieraniec orzechowy z truskawkami

Zwykłe, proste ciasto ucierane. W mojej wersji bezglutenowe – 100 g mąki ryżowej, 100 g mąki kukurydzianej i 50 g mąki gryczanej. Bez cukru, to już oczywiste :)
Ciasto dobrze przykryć na połowę czasu pieczenia. W ten sposób nie przypieką się ani owoce, ani orzechy.

Smacznego!

Ucieraniec orzechowy z truskawkami
Drukuj przepis
Porcje
12
Porcje
12
Ucieraniec orzechowy z truskawkami
Drukuj przepis
Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Masło ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie, nadal ucierając, dodajemy jajka, a na końcu mąkę.
  2. Masę przekładamy do formy o średnicy ok. 25 cm lub 25x25 cm. Na wierzch wykładamy orzechy i truskawki. Pieczemy ok. 50 minut w 180 st. C.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *