Wiśnia w czekoladzie

Wiśnia w czekoladzie

Ciasto „do góry nogami”. Pomysł zaczerpnięty z majowego numeru „Moje Gotowanie”. W mojej wersji bez glutenu i cukru. No, cukru tyle, ile w gorzkiej czekoladzie, dodanej do ciasta.
Premiera ciasta już za mną. Dziś w piekarniku dochodzi wersja gryczana. Pachnie i drażni ślinianki :)

Wiśnia w czekoladzie
Drukuj przepis
Porcje
10
Porcje
10
Wiśnia w czekoladzie
Drukuj przepis
Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Wiśniowy spód
Czekoladowe ciacho
Porcje:
Sposób przygotowania
  1. Formę do pieczenia wykładamy folią. Wysypujemy wiśnie, by przykrywały spód. Dodajemy erytrol i mąkę, potrząsamy, by się wymieszały.
  2. Masło ucieramy na puszystą masę. Dodajemy erytrol. Ucieramy. Dodajemy po jednym jajku, ciągle ucierając. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakaem. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i jogurt, mieszamy dokładnie.
  3. Masę przekładamy do formy z wiśniami. Pieczemy ok. 50 minut w 180 st. C. Do suchego patyczka.
Udostępnij ten przepis
Powered byWP Ultimate Recipe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *