
Babeczki dyniowo-bananowe
Babeczki ekspresowe, jeśli mamy już przygotowane puree z dyni. Jeśli nie, potrzebujemy chwilę, na jego wykonanie. Można ugotować dynię w małej ilości wody lub upiec w piekarniku, a następnie zmiksować.
2 banany
150 g puree z dyni
150 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
garść rodzynek lub żurawiny
Banany miksujemy z dynią na gładką masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz suszone owoce. Możecie dodać trochę słodziwa, jeśli słodycz bananów Wam nie wystarczy. Ja miałam bardzo dojrzałe banany, więc nie dosładzałam.
Masę przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C.
Z podanych składników wychodzi 9 babeczek, każda ok. 115 kcal, B: 4 g, T: 1 g, W: 23 g.
2 thoughts on “Babeczki dyniowo-bananowe”
Super przepis – prosto i na pewno smacznie ;))