
Babeczki mocno owocowe
Jeden wielki eksperyment zakończył się sukcesem. Babeczki są pyszne, mocno owocowe, soczyste i pełne smaku i aromatu truskawek. Najlepiej smakują jeszcze delikatnie ciepłe, ale z powodzeniem zachowują świeżość przez 2-3 dni.

Babeczki mocno owocowe
Ingredients
- 325 g mąka orkiszowa
- 2 szt banan mały, ok. 100 g sztuka
- 1 szklanka truskawki zmiksowane
- 1 szklanka mleko może być roślinne
- 3 łyżeczki proszek do pieczenia
- 16 szt maliny
Instructions
- Banana miskujemy lub ugniatamy widelcem. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i truskawki. Mieszamy dodając mleko do czasu, aż uzyskamy gęstą i mokrą masę.
- Ciasto przekładamy do papilotek na babeczki, w środek każdej wciskamy malinę. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 20-25 minut.