
Czekoladowo-waniliowy sernik z jagodami
Deliktanta, puszysta pianka serowa. Sernik jak ptasie mleczko :)

Czekoladowo-waniliowy sernik z jagodami
Ingredients
- 1 kg twaróg mielony
- 6 szt jajka
- 125 g masło klarowane
- 150 g erytrol lub inne słodziwo
- 1 łyżka mąka ziemniaczana
- 2 łyżeczka proszek do pieczenia
- 1/2 szklanka jagody świeże lub wekowane lub mrożone
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka esencja wanilii
Instructions
- Białka ubijamy na sztywną pianę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Żółtka ucieramy z erytrolem. Twaróg ucieramy z masłem.
- Do masy serowej dodajemy utarte z erytrolem żółtka. Mieszamy dokładnie. Dokładamy mąkę z proszkiem do pieczenia i również dokładnie mieszamy.
- Masę dzielimy na 3 części - jedną mieszamy z esencją, jedną z kakao i jedną z jagodami. Masę wykładamy warstwami do formy o boku ok. 25 cm lub średnicy ok 25-30 cm.
- Ciasto pieczemy w 180 st. C przez ok. 40-45 minut, do suchego patyczka.
4 thoughts on “Czekoladowo-waniliowy sernik z jagodami”
Coś się stanie jeżeli zamiast masła dam olej kokosowy?
Możesz zamienić. Smacznego :)
Mmm, musiał smakować jak marzenie :)
Ooo tak!