
Deser jogurtowy
skyr „na bogato”
Zupełnym przypadkiem, w ramach „zjadłabym coś” wyszedł mi deser, którym bardzo chcę się z Wami podzielić.
150 g jogurt skyr
20 g masła orzechowego
10 g syropu daktylowego
30 g płatków owsianych
50 g mango
50 g truskawek
Jogurt bardzo dokładnie mieszamy z masłem orzechowym i syropem daktylowym. Przekładamy go do miseczki. Owoce kroimy, dodajemy do jogurtu. Płatki prażymy na suchej patelni. Gdy lekko się zrumienią, posypujemy nimi deser.
Całość ma 454 kcal,
B – 28 g, T – 16 g, W – 53 g
WW – 4,9
WBT – 2,5
IG – 53
ŁG – 26
2 thoughts on “Deser jogurtowy”
Deser wygląda apetycznie, idealna propozycja na drugie śniadanie :)