
Dorsz duszony z porem i papają
Pomysłów na papaję ciąg dalszy. Tym razem dodałam ją do ryby. Dorsz duszony w porach i papai przeszedł moje oczekiwania. Wyborny, z delikatnym słodkim posmakiem. Nie tylko dla fanów pora :)
1 porcja
200 g dorsza
1 plaster papai, ok. 3 cm grubości
15 cm pora
1 łyżeczka oleju kokosowego
sól i pieprz do smaku
Pora kroimy w plasterki, papaję w kostkę. Na oleju podsmażamy krótko pora. Dodajemy rybę i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Dodajemy papaję i dusimy kolejne 5 minut. Jeśli trzeba przekładamy rybę na drugą stronę. Zwiększamy trochę temperaturę i smażymy do czasu, aż por delikatnie się zeszkli, a płyn odparuje.
Smacznego!

2 thoughts on “Dorsz duszony z porem i papają”
Ale nabrałam ochoty na rybkę :) Dobrze, że za tydzień mam urlop nad morzem :)))
Smacznej rybki i udanego urlopu! Pogody przede wszystkim, bo tutaj w kratkę :)