
Dorsz z koprem włoskim w sosie kokosowym
Szybkie, smaczne, zdrowe. Nietuzinkowe połączenie smaków.
2 porcje
300 g filetowanego dorsza
1 sztuka kopru włoskiego
2 łodygi selera naciowego
ok. 10 cm pora
200 g mleka kokosowego (pół puszki, stała część i woda)
przyprawy: sól, kolendra mielona, sok z połowy cytryny
Warzywa kroimy na małe kawałki. Na patelni lub w garnku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy warzywa i dusimy do miękkości. Dodajemy kawałki ryby, doprawiamy, skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy pod przykryciem ok. 15 minut.
Podajemy z kaszą, rybą lub innymi dodatkami wedle uznania. Ja podałam z kaszą pęczak, ponieważ bardzo ją lubię, szczególnie w połączeniu z rybą.
One thought on “Dorsz z koprem włoskim w sosie kokosowym”