
Friandy malinowe
Puszyste, lekkie, delikatne. Migdałowo-kokosowe. Friandy malinowe.

Friandy malinowe
Ingredients
- 100 g mąka migdałowa
- 75 g mąka orkiszowa
- 6 szt białka jaja
- 180 g erytrol lub inne słodziwo
- 150 g olej kokosowy lub masło klarowane
- 24-36 szt maliny
Instructions
- Mąki mieszamy z erytrolem. Dodajemy zbełtane białka jaja, a następnie olej kokosowy. Miksujemy na gładką masę.
- Masę wykładamy do foremek do 2/3 wysokości. W środek wkładamy 2-3 maliny. Pieczemy w 180 st. C przez 20-25 minut.
Notes
1 sztuka
204 kcal
Białko 4g
Tłuszcze 19 g
Węglowodany 6,5 g
Białko 4g
Tłuszcze 19 g
Węglowodany 6,5 g
2 thoughts on “Friandy malinowe”
A jakie inne owoce się nadadzą?
Inne jagodowe – jagoda, borówka, truskawka