
Jagodowe baby
Babeczki jagodowe. Klasyczne muffinki z jagodami. Pyszne, miękkie i soczyste. Idealne na przekąskę i deser. U mnie pełniły rolę Halloweenowej przekąski dla dzieci i dorosłych ;)
Zamiast jagód można wykorzystać inne owoce. Mogą być świeże lub mrożone, albo wekowane. Ważne, by były dobrze odsączone.

Jagodowe baby
Ingredients
- 2 szklanka mąka
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 50 g gorzka czekolada połamana na małe kawałki lub dropsy czekoladowe
- 1 szklanka mleko może być roślinne
- 5 łyżka olej kokosowy
- 2 szt jajko
- 200-300 g jagody
Instructions
- Mieszamy ze sobą suche składniki i dodajemy mokre. Mieszamy dokładnie, aby składniki się ze sobą dobrze połączyły. Masę przekładamy do papilotek na muffiny i pieczemy 25 minut w 180 st. C.