
Jogurtowe babeczki z porzeczkami
14 babeczek
300 g jogurtu naturalnego
2 jajka
2/3 szklanki oleju rzepakowego
2 szklanki mąki, ok. 300 g
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
120 g ksylitolu
1 szklanka porzeczek (użyłam po pół szklanki białych i czerwonych)
W osobnych miskach mieszamy suche i mokre składniki, a następnie dodajemy suche do mokrych i dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Gdy masa będzie jednolita i gładka, dodajemy porzeczki i delikatnie mieszamy.
Masę wykładamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
1 babeczka ma ok. 135 kcal,
B – 7 g, T – 9 g, W – 8 g
WW – 2,2
WBT – 0,7
IG – 21
ŁG – 0
3 thoughts on “Jogurtowe babeczki z porzeczkami”
Wyglądają bardzo apetycznie :)
Dziękuję! Są bardzo apetyczne. Były, bo szybko zostały zjedzone :)