
Krakersy owocowe

Krakersy owocowe
Ingredients
- 1/2 szklanki pestki słonecznika
- 1/2 szklanki nasiona siemienia lnianego
- 1/2 szklanki płatki owsiane
- 1/2 szklanki mąki orkiszowej
- 3 łyżki olej rzepakowy
- 3 łyżki sezam
- skórka otarta z cytryny
- skórka otarta z pomarańczy
- 1 łyżeczka cynamon
- 2 łyżki erytrol lub inne słodziwo
- 200 ml woda
- opcjonalnie: suszone truskawki, maliny, jagody goji
Instructions
- Jeśli używamy suszonych owoców, to mielimy je na pył przy pomocy młynka. Ewentualnie można dodać w całości.
- Połowę wody mieszamy z wszystkimi składnikami. Masę rozdrabniamy blenderem. Dodajmy stopniowo wody cały czas mieszając masę. Ciasto jest gotowe, jeśli możemy je względnie rozwałkować.
- Ciasto wykładamy na blasze cienką warstwą rozwałkowując lub wygniatając. Kroimy w trójkąty lub inne kształty i pieczemy ok. 20-25 minut, aż krakersy będą rumiane.