
Krakersy wieloziarniste

Krakersy wieloziarniste
Ingredients
- 1/2 szklanki pestki słonecznika
- 1/2 szklanki nasiona siemienia lnianego
- 1/2 szklanki płatki orkiszowe
- 1/2 szklanki mąka gryczana
- 3 łyżki olej rzepakowy
- 3 łyżki sezam
- 1 łyżeczka kminek
- 1 łyżeczka tymianek
- 1/2 łyżeczki mielony kmin rzymski
- 1/2 łyżeczki kolendra mielona
- 1/2 łyżeczki sól
- 200 ml woda
Instructions
- Połowę wody mieszamy z wszystkimi składnikami. Masę rozdrabniamy blenderem. Dodajmy stopniowo wody cały czas mieszając masę.
- Ciasto jest gotowe, gdy będzie zwarte i będzie można je rozwałkować.
- Rozwałkowane ciasto wykładamy na blasze i kroimy w trójkąty lub inne kształty. Pieczemy ok. 20-25 minut, aż krakersy będą rumiane.