
Kurczak w zielonym curry z makaronem ryżowym
Kurczak w zielonym curry, z groszkiem, kukurydzą i makaronem ryżowym. Szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Lekkie, choć ostre, idealne!
1 porcja:
160 g piersi kurczaka
1/2 małej puszki kukurydzy
garść zielonego groszku (ok. 30-40 g)
70 g makaronu ryżowego
1/2 łyżeczki zielonej pasty curry
sól i kolendra mielona do smaku
Kurczaka pokroiłam w dużą kostkę, podsmażyłam bez dodatku tłuszczu. Pastę curry rozpuściłam w 1/4 szklanki wody, dolałam fo kurczaka. Dodałam warzywa i dusiłam chwilę. Makaron ugotowałam i podałam z mięsem.
Porcja ma ok. 510 kcal
B: 39 g
T: 3 g
W: 75 g
Smacznego!