
Leniwe pierogi jaglane
Nadal nie wiem, dlaczego pierogi leniwe, skoro to kopytka. Czyżby komuś nie chciało się pierogów z twarogiem robić?
2 porcje:
250 g twarogu chudego
1 jajko
5 łyżek mąki jaglanej (ok. 75 g)
Zagniatamy ciasto, formujemy wałeczek, tniemy kopyta i wrzucamy na wrzątek. Gdy wypłyną, wyjmujemy łyżką cedzakową i podajemy, z czym chcemy. Z miodem są wyborne, ale najlepsze z masłem i cukrem kokosowym.
Porcja ma ok. 300 kcal
B – 32 g, T – 5 g, W – 32 g
WW – 3,1
WBT – 1,7
IG – 96
ŁG – 29
Na zdjęciu leniwe zrobione ponad półtora roku później z mieszanki mąki orkiszowej i ryżowej, podane z sosem truskawkowym.
2 thoughts on “Leniwe pierogi jaglane”
muszą byc pyszne
Są! Spróbuj sama, jestem ciekawa opinii :)