
Makaron gryczany z kurczakiem w pomidorach i serem feta
Specjalnie dla fanów makaronu gryczanego. Oto on! Z kurczakiem w pomidorach i serem feta. Uwaga! Uzależnia!
2 porcje:
120 g makaronu gryczanego
2 piersi kurczaka
1/2 kostki sera feta (100 g)
1 puszka pomidorów (400 g)
Makaron gotujemy ok. 1-2 minuty krócej niż podano na opakowaniu. Kurczaka kroimy w paski, podsmażamy na patelni bez tłuszczu. Dodajemy pomidory i dusimy ok. 20 minut, pod przykryciem. Doprawiamy solą i majerankiem. Dodajemy makaron i mieszamy. Dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 2-3 minut, dodajemy pokruszoną fetę. Można jeszcze podgrzać pod przykryciem lub zapiec w piekarniku z funkcją grilla – maksymalnie przez 5 minut.
Smacznego!