
Mini serniczki bananowe
Były już mini serniczki z twarogu i jajek, Dziś wersja dłuższa o mąkę i banana :) Dodatek mąki sprawia, że serniczki nie opadną bardzo. Dodatek banana sprawia, że nie musimy dodawać już słodziwa.
Skład nadal pozostaje krótki:
250-300 g chudego twarogu (kulka, kostka, klinek)
2 jajka
2 średnie banany
2 łyżki mąki (dowolnej, ja użyłam kokosowej)
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksujemy na puszystą masę. Masę przelewamy do silikonowych foremek lub natłuszczonej metalowej formy na muffiny. Ponieważ w masie nie ma tłuszczu, będzie przywierała do papierowych papilotek. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 170-180 st. C.
Oczywiście można dodać do tego dowolne owoce – ja dziś nie miałam, ale chętnie dorzuciłabym kilka truskawek :)