
Młode łazanki
czyli makaron z młodą kapustą
Prawie łazanki. Makaron kokardki, młoda kapusta, sucha kiełbasa, koperek. Dużo koperku. To mój pomysł na smaczny i lekki obiad.
2 porcje:
120 g makaronu kokardki
mała główka młodej kapusty
pęczek koperku
2 małe pętka suchej kiełbasy, ok. 200 g
Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni.
Kapustę kroimy w paski, szatkujemy.
Koperek siekamy.
Makaron gotujemy al dente.
Do kiełbasy dodajemy kapustę. Chwilę smażymy, a następnie doprawiamy solą i mieloną kolendrą, przykrywamy, dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Dodajemy koperek, mieszamy.
Porcja ma ok. 560 kcal,
B – 41 g, T – 16 g, W – 67 g
WW – 5,9
WBT – 3,1
IG – 46
ŁG – 27
One thought on “Młode łazanki”