
Muffiny z pomidorami i serem camembert
Dla amatorów wytrawnych wypieków mam dziś pyszne babeczki z camembertem i pomidorkami. Pomysł na śniadanie i gościnny stół.
1 szklanka mąki (ok. 140 g)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka suszonego oregano
1 jajko
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1/3 szklanki oleju rzepakowego
6 kawałków sera camembert (wielkość wedle uznania)
6 pomidorków koktajlowych
Suche składniki mieszamy. Olej, jajko i jogurt mieszamy ze sobą, dodajemy do suchych składników. Mieszamy. Pomidorki kroimy na ćwiartki, dodajemy do masy. Mieszamy.
Połowę masy wykładamy do kokilek. Dodajemy kawałki sera. Ilość i wielkość wedle uznania. Nie za dużo, aby kolejna warstwa ciasta przykryła ser. Drugą połowę masy wykładamy na ser.
Babeczki pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 minut.
One thought on “Muffiny z pomidorami i serem camembert”