
Pomysł na… kukurydziane racuszki z jabłkami
Prosty, szybki sposób na pyszne śniadanie. Maślanka sprawia, że racuszki są delikatne i puszyste. Jabłko, że słodkie. A cynamon dodaje cudownego aromatu.
12 placków:
350 g maślanki naturalnej
200 g jabłek – ok. 3 małe sztuki lub 2 średnie
200 g mąki kukurydzianej
1 jajko
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka erytrolu
olej kokosowy do smażenia
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy jajko i maślankę, mieszamy. Dodajemy mąkę, cynamon i erytrol i mieszając łączymy składniki do uzyskania jednolitej masy.
Smażymy z dwóch stron, ok. 2 łyżki na jeden placek.
1 porcja=3 placki
Białko: 7,8g
Tłuszcze: 6,4g
Węglowodany: 50,1g
Smacznego!