
Pomysł na… pstrąga pod szpinakiem
Dla miłośników szpinaku. Dla miłośników ryby. Dla miłośników pstrąga. Ryba i szpinak to zawsze smaczny duet.
ok. 170 g pstrąga bez skóry
ok. 100 g szpinaku
1/2 średniej cebuli
1 łyżeczka oleju rzepakowego
1 ząbek czosnku
łyżka sera feta
Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy opłukany i osuszony szpinak. Gdy liście zwiędną dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy.
Rybę wykładamy na blasze do pieczenia. Doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy szpinak i ser feta. Zapiekamy ok. 20 minut w 180 st. C
porcja ma ok. 360 kcal, B: 41 g, T: 18 g, W: 3 g
One thought on “Pomysł na… pstrąga pod szpinakiem”