
Pomysł na… rybę w pomidorach
Niniejszym robię Wam smaka na rybę w sosie pomidorowym. Mam nadzieję, że mi się uda. Ja już objedzona po uszy, ale nadal ślinka mi cieknie na myśl o niej. Danie robi się szybko, a smakuje obłędnie, jak z najlepszej restauracji! Koniecznie spróbujcie.
2 porcje:
400 g ryby, u mnie pstrąg
400 g pomidorów w puszce
0,5 papryczki chilli (jak lubicie, to wedle uznania :P)
100 ml mleka kokosowego
200 g ananasa z puszki
1 łyżka oleju kokosowego
przyprawy: sól i korzeń lubczyku
natka pietruszki do podania
Olej podgrzewamy w woku lub na dużej patelni. Rybę kroimy na kawałki, smażymy na oleju. Dodajemy posiekaną papryczkę, pomidory, mleko i pokrojonego w kostkę ananasa. Mieszamy do połączenia składników i dusimy ok. 15-20 minut bez przykrycia, aż płyn odparuje. Doprawiamy do smaku.
Można podać z ryżem lub makaronem, a nawet zjeść bez dodatków, takie to pyszne :)
Smacznego!