
Pomysł na… strączki z warzywami i halloumi
Zostawiam dla Was kolejny pomysł na obiad bez mięsa. Fasola z ciecierzycą duszone w sosie pomidorowym, warzywa i grillowany ser halloumi.
Fasolę i ciecierzycę namoczyłam wcześniej i gotowałam do miękkości. Jednak spokojnie możecie użyć konserwowych. Ogromna oszczędność czasu. Do miękkich strąków dodałam szklankę przecieru pomidorowego i dużą łyżkę suszonego majeranku. Ile przecieru dodać musicie sami zadecydować, bo to zależy od ilości użytych strąków. Całość dusiłam ok. 15 minut.
Cukinię, kalafior i marchew pokroiłam w plastry. Na łyżce oleju podsmażyłam marchewkę, a gdy trochę zmiękła dodałam kalafior. Na koniec dodałam cukinię, doprawiłam majerankiem i solą.
Ser smażyłam na patelni bez tłuszczu.
Smacznego!