
Poranny pudding z twarogiem
Miały być placki z twarogu, ale to już było. Z połączenia budyniu malinowego i twarogu wyszło za to pyszne śniadanie w kokilkach. Danie to z powodzeniem można podać jako deser lub przekąskę.
250 g chudego twarogu
2 jajka
2 opakowania (80 g) budyniu bez cukru, ja użyłam malinowego
1 szklanka mleka
3-4 łyżki słodziwa (u mnie erytrol)
garść owoców
Poza owocami, pozostałe składniki miksujemy na gładką masę, którą następnie przelewamy do kokilek do zapiekania. Do każdej kokilki dodajemy owoce. Pieczemy ok. 35-40 minut w 180 st. C, do czasu, aż masa się zetnie i lekko zarumieni.
Z podanych składników wyszły mi 4 porcje. Każda ok. 200 kcal, B: 17 g, T: 4 g, W: 25 g.