
Pstrąg z ananasem i makaronem soba
Wydawałoby się, że to nietypowe połączenie – ryba i ananas. Jednak nic bardziej mylnego. Składniki w tym daniu idealnie się komponują. Danie jest lekkie, ale sycące. Prezentuje się i smakuje wyśmienicie.
2 porcje:
2 filety pstrąga bez skóry
ok. 140 g ananasa w lekkim syropie
ok. 100 g konserwowych kiełków fasoli mung
ok. 50 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
140 g makaronu soba
1 łyżka oleju kokosowego
Makaron gotujemy o 2 minuty krócej, niż podano na opakowaniu lub zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do czasu, aż woda ostygnie.
W woku rozgrzewamy olej, dodajemy rybę pokrojoną w kostkę lub podzieloną na części. Dodajemy warzywa i pokrojonego na kawałki ananasa. Smażymy ok. 5 minut. Dodajemy makaron i smażymy kolejne 10 minut.
Smacznego!