
Sałatka z tuńczykiem
Jeśli masz ochotę, brzoskwinię możesz zamienić na nektarynkę lub mango. Każde z nich będzie tutaj pysznym połączeniem.
1 puszka, ok. 160 g tuńczyka w sosie własnym
2 duża brzoskwinia
1/2 ogórka szklarniowego
garść solonych pistacji
1 łyżka oleju rzepakowego
Tuńczyka odcedzamy, mieszamy z olejem. Brzoskwinię kroimy w mniejszą kostkę, ogórka w plastry, a następnie na ćwiartki. Łączymy składniki.
Pistacje siekamy, posypujemy sałatkę.
13 thoughts on “Sałatka z tuńczykiem”
Ciekawe połączenie składników z tuńczykiem. Wypróbuję :)
Koniecznie, szczególnie, gdy lubisz takie nieoczywiste połączenia. Smacznego!
Może dzięki tej sałatce przekonam się do tuńczyka. Zrobię do niej podejście.
Mam nadzieję, że smakowała Tobie tak samo, jak mi :)
Nieczęsto robię sałatki z tuńczykiem, ale ta wydaje się naprawdę smaczna.
Jest :) Koniecznie przekonaj się sama :)
Super przepis i fajnie dobrane składniki. U mnie dużo „luda” do wyżywienia więc dodaję jeszcze ciekawe makarony dla objętości i żeby się najedli. My wszyscy w miarę szczupli, więc nie musi być fit. Bardzo polecam tę sprawdzoną sałatkę
O tak, makaron albo kasza bulgur to zdecydowanie smaczna objętość :)
Sałatkę na pewno spróbuję. Jeszcze zapytam, skąd taki piękny talerz? :)
Ikea :)
nie lubię tuńczyka ale talerz przepiękny
Haha, dziękuję :)
Nie często jem tuńczyka. Taką sałatkę chętnie spróbuję