Kucharzyca w związku ze smakiem
  • Strona główna
  • Kuchnia
  • Dietetyka – współpraca
  • O mnie
  • Galeria pomysłów
  • Polityka prywatności
  • Search Icon

Kucharzyca w związku ze smakiem

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie

13 września, 2016

sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie

Print Recipe Pin Recipe
Servings 10

Ingredients
  

Spód

  • 300 g mąka
  • 150 g masło klarowane
  • 1 szt jajko
  • 50 g erytrol lub inne słodziwo

Nadzienie

  • 1,25 kg twaróg chudy
  • 4 szt jajko
  • 6 łyżka mąka ryżowa łyżka czubata
  • 6-7 szt brzoskwinia
  • 150 g erytrol lub inne słodziwo
  • 1 łyżka miód
  • 1 szklanka mleko
  • 1 listek żelatyna

Instructions
 

Spód

  • Z wszystkich składników zagniatamy ciasto, aż dobrze się połączą. Jeśli będzie zbyt suche można dodać trochę wody lub masła. Zagniatamy kulkę i wkładamy na 30 minut do lodówki.
  • Schłodzonym ciastem wykładamy spód i boki wysokiej formy o średnicy ok. 25-30 cm.

Nadzienie

  • Twaróg miksujemy z jajkiem, mlekiem, erytrolem i mąką. Część masy wylewamy do wyłożonej ciastem formy. 2-3 brzoskwinie kroimy w plastry i układamy na wierzch pierwszej warstwy masy i dokładamy pozostałą część. Pieczemy ok. 40-50 minut w temp. 180 st. C.
  • Pozostałe brzoskwinie kroimy w drobną kostkę i dusimy w rondelku podlewając odrobiną wody, aby się nie przypaliły. Gdy owoce zmiękną dodajemy miód i dusimy pod przykryciem.
  • Listek żelatyny namaczamy w wodzie. Po 5 minutach wyjmujemy żelatynę i dodajemy do duszonych brzoskwiń. Mieszamy dokładnie i studzimy.
  • Po upieczeniu ciasta, gdy trochę ostygnie dekorujemy przygotowanym dżemem brzoskwiniowym.

Share this:

  • Click to share on Facebook (Opens in new window)
  • Click to share on Pinterest (Opens in new window)
  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to print (Opens in new window)

Przepisy

Post navigation

NEXT
Tarta truskawkowa
PREVIOUS
A, jak awokado

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kategorie

  • Bez kategorii
  • O jedzeniu
  • Porady żywieniowe
  • Przepisy
    • Danie główne
      • Bez mięsa
      • Mięsne
      • Ryby
      • Zupy
    • Kolacja
    • Na słodko
      • Babeczki
      • Ciasta
      • Ciastka
      • Desery
      • Drożdżowe
      • Słodkie przekąski
    • Pieczywo
      • Bułki
      • Chleby
    • Przekąski
    • Sałatki
    • Śniadaniownia
      • Pasty kanapkowe
      • Placki i naleśniki
      • Zbożowe i kasze
    • Sosy, musy, dipy
    • Thermomix
    • W szklance
      • Napoje
      • Smoothie
      • Soki
    • Wegańskie
    • Wegetariańskie
    • Zapiekanki
  • Recenzja
  • Suplementacja
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

Facebook

Facebook

Instagram

Instagram has returned invalid data.

Obserwuj mnie!

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6 857 other subscribers

zBLOGowani.plTasty Query - recipes search engine
rondelOdszukaj.com - przepisy kulinarne
przepisy kulinarneMikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
FlyB - KulinariaFoodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
Przepisy na każdą okazję - Katalog SmakówLista Blogów Kulinarnych

© 2023   Zawartość bloga objęta prawami autorskimi. Kopiowanie treści bez zgody autorki jest niedozwolone.