
Twarożkowe tarteletki
Jako, że tarta dobra na wszystko, to na deser pasuje idealnie. Mini tarty można z powodzeniem wykonać jako jedną dużą … ale po co ;)

Twarożkowe tarteletki
Ingredients
- 150 g mąka orkiszowa
- 30 g masło
- 3 łyżki jogurt naturalny
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 200 g twaróg chudy
- 1 szt banan ok. 100 g bez skórki
- owoce do przybrania
Instructions
- Banana miksujemy z twarogiem.
- Pozostałe składniki zagniatamy na zwarte ciasto. Ciasto wałkujemy i wykrawamy w miarę równe kwadraty, którymi wykładamy foremki do tarteletek lub muffin. Tak przygotowaną formę wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
- Ciasto pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 180 st. C.
- Po wystudzeniu ciasto napełniamy masą twarogową i owocami.