
Ucierane babeczki – pieguski
170 g mąki (czubata szklanka)
130 g ksylitolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
150 g masła
3 jajka
1 łyżeczka esencji waniliowej
100 g dropsów czekoladowych lub czekolady deserowej posiekanej drobno
Mąkę mieszamy z proszkiem, sodą, solą i czekoladą. Masło ucieramy z ksylitolem na puszystą, jasną masę. Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku. Dodajemy esencję a następnie, cały czas mieszając dosypujemy partiami mąkę.
Masę przekładamy do foremek na babeczki. Pieczemy ok. 25 minut w 180 st. C.
1 babeczka ma ok. 250 kcal
B – 4 g, T – 17g, W – 25 g
WW – 2,4
WBT – 1,7
IG – 14
ŁG – 2
11 thoughts on “Ucierane babeczki – pieguski”
Babeczki wyglądają wybornie. Jeśli gotujesz równie dobrze, jak robisz zdjęcia, ten deser będzie wymiatał! Jestem pierwszy raz na Twoim blogu, więc trochę się porozglądam :)
Rozglądaj się, czuj się jak u siebie. Zapraszam na dłużej!
I zdjęcia i babeczki wyglądają obłędnie!
Dziękuję!
Wyglądają przepysznie :)
Prosty przepis na babeczki a jaki pyszny :)
Proste rozwiązania są najlepsze :)
Wyglądają przepysznie! Aż czuję ich zapach!
Mira <3
Ostatnio, nie mam czasu na zabawy z pieczeniem, ale muszę się zabawić pewnego wieczoru :)
O tak! Koniecznie! Tu nie potrzeba dużo czasu :)