
Babeczki z granolą
16 babeczek:
1 szklanka kefiru
2 jajka
1/3 szklanki oleju rzepakowego
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki granoli, dowolnej
2/3 szklanki ksylitolu lub cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli, cynamonu i kurkumy
W osobnych miskach wymieszaj mokre i suche składniki. Następnie do mokrych składników przesyp suche i dokładnie wymieszaj. Masę przełóż do formy na mufiny wyłożonej papilotkami. Piecz w 180 st. C przez 30 minut.
4 thoughts on “Babeczki z granolą”
Dawno nie było u mnie babeczek. Pysznie wyglądają :)
Czas nadrobić :) Smacznego!
Z dodatkiem granoli chętnie zrobię. Zwykła pszenna będzie ok? :)
Pewnie, sprawdzi się :)