Mandarynki obieramy. Dwie, trzy odkładamy na później, pozostałe miksujemy blenderem przez ok. 10 minut. Odlewamy 500-600 ml, pozostałą część dodajemy do masy serowej.
Twaróg miksujemy z jogurtem i erytrolem. Do masy dodajemy zmiksowane mandarynki.
Żelatynę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. * listków dodajemy do masy serowej i dokładnie miksujemy. 4 listki dodajemy do zmiksowanych mandarynek i dokładnie mieszamy.
Na przygotowany wcześniej spód wykładamy 1/4 masy serowej. Układamy na niej cząstki połowy z odłożonych wcześniej mandarynek, pozbawionych błonek. Wykładamy 1/4 masy serowej i wkładamy do zamrażarki na kilka minut (lub do lodówki na kilkanaście) żeby masa stężała. Po upływie tego czasu wylewamy połowę zmiksowanych z żelatyną mandarynek. Ponownie wkładamy ciasto do zamrażarki/lodówki, gdy masa stężeje wykładamy kolejne warstwy - masa serowa, mandarynki, masa serowa, mandarynki z żelatyną. Wierzch możemy udekorować mandarynkami. Pozostawiamy w lodówce na minimum 2 godziny, do całkowitego stężenia masy.